Tier 1 Yatırımcı Vizesi

 

Tier 1 (Yatırımcı) Vizesi Birleşik Krallık ekonomisine yarar sağlayabilecek yüksek gelirli bireyler için tasarlanmıştır. Başvuru sahipleri beraberinde eşleri ve 18 yaşından küçük çocukları için de vizeye başvurma hakkına sahiptir.

 

Geçerlilik Şartları
En önemli şart 2 milyon pound üzerinde yatırım yapılmasıdır. Yatırımcının eğitim düzeyi, uyruğu, dil bilgisi veya ticaret tecrübesi önemli değildir.

 

Vize Uzatmak

Yatırımcı vizesi 3 yıl 4 aylık verilir ve vize bitiminde, Birleşik Krallık ekonomisinde en az £2 milyon yatırım yapıldığına dair kanıt temin edilirse, 2 yıl daha uzatılabilir.

 

Oturum

Oturum süresi boyunca Birleşik Krallık sınırı dışında 180 günden fazla zaman geçirme hakkınız bulunmamaktadır.
Sonsuz oturum için başvuru hakkı farklı koşullarda farklı sürelerde doğar;

  • £2m üzeri yatırım ile 5 yıl sonra
  • £5m üzeri yatırım 3 yıl sonra
  • £10m üzeri yatırım 2 yıl sonra

 

İngiliz Pasaportu

Birleşik Krallıkta 6 yılın sonunda pasaport başvurusunda bulunma hakkınız mevcuttur. Eğer £5m veya üzeri bir yatırım yaptıysanız bu süre 5 sene ile sınırlı olabilmektedir. Bu 5 sene içerisinde 450 günden fazla ülke sınırları dışarısında zaman geçiremez ve ayrıca bu 5 yılın son senesinde 90 gün sınır dışarısında geçiremezsiniz.

 

Nasıl başvuru yapılır? Lütfen danışmanlarımızla konuşun +44(0) 20 7993 6346

Other information on different visa types that you may find relevant can be found on our pages for  Tier 1 Entrepreneur and Sole Representative Visas.

 

Mann’s Solutions is regulated by the Office of the Immigration Services Commissioner (OISC) Nº F201501006.