Türk Çalışan Vizesi

 

Türk vatandaşı olup İngiltere’de aşağıdaki sayılı koşullarda olduğu gibi çalıştıysanız bu vizeye başvuru hakkınız doğmaktadır. Bu koşullar;

  • Birleşik Krallık vatandaşı veya yerleşim hakkı sahibi bir kimsenin eşi olarak 1 sene çalışmak
  • Çalışma vizesi sahibi olup 1 sene süre ile çalışmak
  • Öğrenci olarak 20 saatlik çalışma izni çerçevesinde 1 sene süre ile çalışmak

Başvuru sonucu alacağınız vizenin süresi ve hangi işlerde çalışabileceğiniz daha önce ne kadar süre ile çalıştığınıza bağlı olarak değişebilmektedir.

Başvurabilmek için:

  • Türk vatandaşı olmak
  • 1 sene süre ile İngilterede çalışma vizesi kapsamında çalışmış olmak
  • Önceki çalıştığınız firma için yeniden çalışmanız gerekmektedir.

Haklarınız

Vize başvurusu kabul edilen bireyler Birleşik Krallıkta 4 sene süre ile çalışma ve yerleşme hakkına sahip olurlar. Bu vize için belirli bir ücret ödenmemekle birlikte, başvuru sahipleri Birleşik Krallıkta bulunmalarını sağlayan vize sona ermeden başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Geçiş süresinde başvuru sahipleri yeni bir işte çalışabilmektedir. Ailesi ve çocukları İngilterede başka bir vize dahilinde bulunan başvuru sahipleri bu kişileri de kendi vizesi dahiline sokabilmektedirler.

Nasıl başvuru yapılır? Lütfen danışmanlarımızla konuşun  +44(0) 20 7993 6346