Tier 4 Öğrenci Vizesi

 

Tier 4 vizesi, İngiltere’de eğitim almak isteyen Avrupa Birliği veya İsviçre vatandaşı olmayan öğrencilere verilmektedir. Vize türü iki ayri kategoriye verilir;

  • Genel öğrenci vizesi- İngiltereye eğitimine devam etmek isteyen 16 yaşından büyük öğrenciler
  • Çocuk Öğrenci Vizesi- Bağımsız okullarda okumak için İngiltereyi tercih eden 4-17 yaş arası çocuklar

Tier 4 vizesine başvurmak için;

  • Home office tarafından onaylı bir okul tarafından eğitim teklifi almak
  • Yeterli ingilizce dil bilgisi
  • Finansal olarak geçimini karşılama
  • Egitim ve dil bilgisi belgeleri

 

Öğrenci vizesi ile yapamayacaklarınız;

  • Eğitim süresinin 6 aydan az olması durumunda, eş veya çocuklarınızı getiremezsiniz
  • Diploma seviyesinin altında bir eğitim görmeniz durumunda eş veya çocuklarınızın çalışma hakkı bulunmamaktadır
  • Foundation veya Üniversitenin altında bir eğitime gelmeniz halinde yine eş ve çocuklarınız çalışamamaktadır.

Kısa süreli eğitim vizesi

Büyük Britanya’da kısa süreli bir kursa başvurduğunuz takdirde, kısa süreli öğrenci vizesine başvurmanız gerekmektedir. Bu vize türü başka bir ülkede eğitiminize devam ederken kısa süreli araştırma amaçlı da başvurulara açıktır.

Nasıl başvuru yapılır? Lütfen danışmanlarımızla konuşun +44(0) 20 7993 6346