Tier 2 (Genel) vize

 
Tier 2 genel vizeye başvurabilmek için vasıflı bir işçi olmanız gerekmektedir. Buna ek olarak sponsor lisansı bulunduran bir firma taarafından sponsor almanız gerekmektedir. Bu vize türü her sene sayılı işçi için çıkarılmaktadır ancak, Eger sponsorunuz size £150,000 den fazla bir maas vermesi halinde bu sınır kalkmaktadır.

 

Kısaca gerekli evraklar,

Başvuruda bulunmak için, başvuru sahibi:

  • Lisanslı bir işverenden iş teklifi,
  • UKBA’ ın belirlediği olağan yaşam standartlarını sağlamanız
  • Yeterli ingilizce dil bilgisi
  • Başvurunuz sonucu en az 70 Tier 2 puanı alması gerekmetedir.

 

Puanlama sistemi

  • Bir firmanın size sponsor olması halinde 30 puan almaktasınız.
  • İngilizce Testinden 10 puan almanız gerekmektedir.
  • Maaşınızın puanınızla birlikte doğru orantısı vardır.
  • Egitim seviyenizde bunu etklimektedi

 

Ek Puanlar

İngiltere’de aşağıdaki koşullardan herhangi birisinde bulunmak kaydıyla bu puanlar alındı sayılır;

  • Herhangi bir Tier 2 Vize kategorisi
  • Çalışma izni sahibi
  • Yabancı bir gazete, haber ajansı veya yayın organı temsilciliği

 

Nasıl başvuru yapılır? Lütfen danışmanlarımızla konuşun +44(0) 20 7993 6346