Oturum ve Yurttaşlığa Kabul

 

Birleşik Krallık vatandaşlığına başvurmak ve başarıyla sonuçlandırmak bundan sonra göçmenlik kontrolüne mağruz kalmayacak olmanız açısından önemlidir. Buna ek olarak vatandaşlık ile birlikte birey süresiz ikamet etme hakkı da kazanmaktadır. Diğer bir deyişle vatandaşlık ile birlikte özgür bir şekilde Birleşik Krallık’ta yaşama, eğitim ve çalışma hakkının yanı sıra Avrupa Birliğinde sınırsız giriş çıkış hakkına sahip olacaksınız.

 

Koşullar

Vatandaşlığa başvurabilmek için başvurudan en az 4 ay önce sınırsız oturum hakkınızın bulunması gerekmektedir.

Buna ek olarak başarılı bir başvuru için gerekli diğer koşullar:

  • Yaşınızın en az 18 olması
  • İyi bir karakter
  • Birleşik Krallığı oturmak isteğiniz
  • Referanslar
  • İngilizce dil yeteneğiniz

 

18 yaşını bitirmiş her birey yurttaşlığa kabul için başvuruda bulunabilir. 18 yaşını tamamlamayan bireyler yurttaşlığa kabul’e başvuramamakla birlikte, vatandaşlık başvurusunda bulunabilirler. Bu başvuru değerlendirilirken doğum yeri ve doğum tarihindeki aile fertlerine dikkate alınacaktır.

Sabıka geçmişiniz çok önemlidir ve başvurunuzu etkileyebilecek en önemli koşullardan biridir. Cezanın niteliğine göre başvuru sahibi başvurusundan önce belirli bir süre bekleyebilmektedir. Devlet bütün gerekli araştırmayı yapmaktadır.

Başvuruda bulunan her birey irade yetisine sahip olmak zorundadır.

Başvuran kişi en az iki tane referans vermelidir. Bu referans veren kişiler en az 25 yaşında ve en az 3 yıldır sizi tanımak zorundadır. Buna ek olarak 2 referanstan bir kişisinin İngiltere vatandaşı olması gerekmektedir.

İngilizce şartı, göçmenlerin İngiliz toplumuna ayak uydurmasını sağlamak amacıyla getirilmiş ve uzun sürede göçmenin yararına olacak bir kondisyondur.

Nasıl başvururum? Lütfen danışmanlarımızla iletişime geçin +44(0) 20 7993 6346