Ankara Antlaşması Vizesi

 

Avrupa Birliği Anlaşması (ECAA) Türk vatandaşlarının Birleşik Krallığa girmesini ve kendi işletmesini kurmasını veya başka bir işletmede çalışması hakkını tanır.

Bu vizeye başvurmak için amacınız;

  • Yeni bir işyeri açma veya
  • Birleşik Krallığa gelerek, kurulu bir işletmenin devamına yardımda bulunmak olmalıdır.

TBaşvurmak için;

  • Türk vatandaşı olmak
  • Gerçekçi bir iş kurma niyetiniz olması
  • İş yeri kurmak için yeterli bir sermayenin ortaya konulması
  • İşletmenin devamı için belirli bir bölüm giderleri ödeyebilecek olmak
  • Ailenizi getirme durumunda, onların geçinmesine yetecek bir gelire sahip olabileceğini göstermek

Birleşik Krallıkta kurulu bir şirkete katılma niyeti olan bireyler;

  • İşletmenin devamı için aktif bir şekilde görev almak
  • Başvuru sahibinin hizmetine ve yardımına önemli bir ihtiyacın doğduğunu göstermekle yükümlüdürler.

Vizeyi Uzatmak için;

Vizesini veya oturma iznini uzatmak isteyen başvuru sahipleri;

  • İşyerinizin mevcudiyetini kanıtlamak
  • İşyerinin masraflarını karşılayabilecek gelire sahip olmak
  • Ailenize destek olabildiğinizi göstermek zorundadır.

 

Bu koşulların kanıtlanması durumunda, vizeniz 3 yıl süreyle uzatılacaktır. Ancak bu dönemde kendi işiniz dışında başka bir yerde çalışmak hakkınız bulunmamaktadır.
Bu koşulların bir çoğunu karşılayıp, bazı delilleri göstermekte güçlük çekmeniz halinde vizeniz 1 yıl süreyle uzatılıp bu süre sonunda tekrar başvurmanız istenmektedir.

 

Nasıl başvuru yapılır? Lütfen danışmanlarımızla konuşun +44(0) 20 7993 6346